Family residential house remodeling in Oakland – Preliminary project

 Light-filled contemporary features flexible, open floor plan, solarium, home office, family room, hardwood floors, soaring ceilings and spacious master suite out to terraced gardens. The homeowner wanted us to renovate and come up with a complete furniture selection for his opened kitchen, the living-dining room, the powder room, the bathrooms and his daughters’ bedrooms. Also, another element of this renovation was to take off the separation wall between the entrance and the dining area, and replace it with a beautiful custom made buffet-bar. 
Maison tres aérée, aux allures de maison de plage, avec une volonte certaine du proprietaire de tendre vers le style contemporain. Le propriétaire souhaitait la renovation et un nouvel amenagement. A cet effet, il s’agissait de selectionner des meubles, luminaires et accessoires de decoration de la cuisine ouverte, de l’espace repas, des toilettes, de la salle de bain de la suite parentale, de l’espace relaxation/bibliotheque et des chambres de ses filles. Un autre element majeur de cette rénovation: la demolition du mur de séparation entre l’entrée et l’espace repas et son remplacement par un magnifique buffet-bar realise sur mesure.